Proyek Kampung Loco

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Al 54 kinderen gesponsord, en veel andere nieuwtjes

Lieve sponsors/vrienden.

Denk niet dat we jullie vergeten zijn. Niets is minder waar. Dus nu even bijpraten!
Het allerbelangrijkste nieuws: Op dit moment sturen wij allemaal samen 54 kinderen naar school.

Onze webmaster Ronald is op 20 mei in het huwelijk getreden met zijn lieve Ilse. Onze website lag even stil en gezien de organisatie van dit prachtige huwelijksfeest was dit helemaal te begrijpen. Dit feest heeft zelfs nog een bijdrage voor ons projekt opgeleverd. Het vrijgezellenfeest had nog wat over! Leuk he.

De knop voor 'nieuws' is al aangebracht en zal binnenkort actief worden. Dan houden we jullie via deze weg verder op de hoogte.

Een groep kinderen van school De Keg in Venray heeft ook een geweldige bijdrage geleverd. Dit heeft dus weer de krant in Lombok gehaald. Zie www.proyekkampungloco.com onder het knopje 'pers'

Aangezien het schooljaar in Indonesie in juni begint hebben Eful, Cuk, Adi en Boung begin mei flink ingekocht. Ze wilden uiteraard niet met 54 kinderen op stap. In het huis van Eful zijn daarna alle kinderen bij elkaar gekomen om de kleding, schoenen en schooltas uit te zoeken. Hiervan staat een foto in het interview van de Lombok Times wat nu weer in mei verschenen is. Denise Graab, reporter van de Lombok Times verdient ook een complimentje. Ze blijft ons projekt goed volgen en zorgt voor flink wat publiciteit in Lombok en Bali. Zij heeft ook alle foto's gemaakt van de laatste serie kinderen, aangezien de jongens geen digitale camera hebben. Op dit moment zijn Lieke en Maria (twee meisjes uit Venray) in Lombok. Zij zullen de laatste CD met foto's meebrengen. Dus hopen we binnenkort de laatste sponsors ook een foto van hun kindje te geven/mailen.

Zelf hebben we ook weer geboekt en hopen op 21 oktober naar ons geliefde Indonesie te vertrekken.Yvonne de Koning (die momenteel samen met Marijke regelmatig optreedt voor het projekt) gaat een paar weken mee. Na een dagje Bali reizen we dan door naar Lombok, dus aankomst daar waarschijnlijk op 23 oktober. We gaan proberen van alle kinderen een nieuwe foto te maken en een klein beetje achtergrondverhalen te verzamelen. Ook gaan we de school bezoeken en zullen zoveel mogelijk foto's cq. film maken als mogelijk. Aangezien we inmiddels een mooi bedrag op de bank hebben staan in Indonesie en dit in oktober nog verder gaan aanvullen, willen we met de jongens Eful e.a. overleggen hoe we dit geld tijdelijk kunnen laten werken voor het dorpje. Microkrediet of een andere opzet. Maar hiervan houden we jullie natuurlijk op de hoogte. We gaan dit persoonlijk met hen bespreken omdat we merken dat via de mail toch nog een taalbarriere heerst. Hun Engels en ons Indonesisch is nog niet voldoende. We werken eraan.

Een ding is heel belangrijk: de inzet van de jongens in Lombok. Zij brengen meestal de ideeen. Wij kunnen vanalles willen maar begrijpen niet altijd de normen en waarden van de kampung. Zij leren ons daarom heel veel en zijn eigenlijk de kartrekkers van het projekt.

Mochten jullie ooit denken over een vakantie in Lombok. Laat het ons weten en we zullen jullie met raad en daad terzijde staan. De jongens in Lombok zullen jullie met liefde en plezier ontvangen en jullie het mooie eiland laten zien.

Dit is voor dit moment even het laatse nieuws. Mocht ons nog wat te binnen schieten dan volgt natuurlijk verdere info.

Fijne zomer toegewenst met veel zonneschijn, als is het maar in jullie hart!

Namens Proyek Kampung Loco

Joep en Marijke
 

Receive Newsletter

To receive our newsletter automatic, please send an e-mail with only your name and e-mail address to marijkejoep@yahoo.com