Proyek Kampung Loco

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Nieuwsbrief 27 april 2010

Ja, en toen waren we weer thuis. Wat was het koud toen we aankwamen. We mochten zelfs nog sneeuw zien en voelen. Zelfs nu zijn we nog koukleumen. We zijn toch wel heel erg gewend aan de warmte.  De thuiskomst staat beschreven in ons verslag, wat tevens de afsluiting was van het maandenlange verslag. Maar wat we met plezier gemaakt hebben, om zo jullie op de hoogte te houden van ons verblijf daar en voor onszelf vaak een fijne uitlaatklep om alles kwijt te kunnen.

Dan weer de laatste berichten:
-    We schreven we in de laatste nieuwsbrief nog dat er 3 highschool kinderen een sponsor zochten. Maar een nieuwe anonieme sponsor meldde zich aan en nam 3 highschool jongens voor zijn rekening voor het komende jaar. Een geweldig gebaar!
-    Jos en Maria Janssen en hun kinderen gaven in januari ook een flinke donatie, die we naar eigen goeddunken  mogen besteden. Eind dit jaar als we weer daar zijn, gaan we hiermee aan de slag om het verwijderen van afval in de kampung op te starten.
-    Dan is er nog een anonieme sponsor die spontaan aanbood om Eful en Cuk te ondersteunen. Die twee wilden graag een computer cursus gaan volgen. Wij vinden dat ze dat zonder meer verdienen, maar de cursus is niet goedkoop. Iemand die intensief onze verslagen volgde, bood dan ook aan om deze cursus te sponsoren, aangezien hij dacht dat eigen mensen altijd het laatst komen (wat eerlijk gezegd ook meestal zo is). Dus Eful en Cuk gaan op cursus en kunnen zo straks ons nog beter helpen en zelfs de kinderen in de kampung wat beter wegwijs maken op de laptops. Prima nieuws.
Bovenstaande info kregen we allemaal nog in Indonesië. Maar terug in Nederland gaat het
verhaal gewoon verder. Na een weekje acclimatiseren, hebben we hier het leven ook weer
opgepakt.
-    Inmiddels zijn alle sponsors aangeschreven en hebben we van ongeveer 80% bericht terug en de betaling ontvangen. Hoewel sommige kinderen naar de vervolgopleiding gaan en dus in een duurdere groep terecht komen, heeft nog geen sponsor afgehaakt. Lieve mensen, dit raakt ons diep. Onze oprechte dank voor het blijven steunen!!!!!!!
We wachten nog op de laatste reacties en zullen dan zo spoedig mogelijk de nieuwe foto’s op de site zetten.
-    We zijn, samen met onze ambassadeur Wim, bij restaurant In den Engel in Venray geweest om ze persoonlijk te bedanken, dat ze weer voor ons gekozen hadden. Prompt werd ons weer een envelop in de handen geduwd. Ze hebben een potje voor ons project laten staan en dat wordt regelmatig door de gasten gespekt. Ongelooflijk maar waar!!!
-    Via Paul en Mariet Niessen, melden zich twee dames aan, die ook geïnteresseerd zijn in ons project. Miep Weijers en Maria Geraeds. Zij willen ons ook gaan ondersteunen. Het is zo fijn dat onze sponsors ook reclame maken. Het geeft zoveel vertrouwen dat onze sponsors zelf nieuwe mensen inspireren. Dankjewel.

Stand van zaken op dit moment:
55 kinderen elementary school
26 kinderen junior high school
14 kinderen high school
12 kinderen universiteit
2 mensen op computercursus

Een totaal van 109 personen die dankzij jullie geholpen worden. Geweldig gewoon!!!

Nog even een verzoek aan de sponsors die nog niet gereageerd hebben. Zouden jullie dit svp
voor 7 mei kunnen doen, dan weten we de laatste stand van zaken en wat we nog moeten
regelen voor het nieuwe schooljaar dat immers in juni al begint.
Ook als jullie nog nieuwe foto’s hebben voor de kinderen daar en voor op de site, dan heel
graag voor 7 mei doorsturen. Dan kunnen we ook de site weer up-to-date maken.

Dan nog wat info voor wat betreft de site.
De button voor foto’s gaat verdwijnen. Dat programma was niet gratis en we hebben nu op
Facebook (dankzij Andrea) een link staan naar ons project waar we ook filmpjes en foto’s
makkelijk zelf kunnen plaatsen. Dit bespaart onze webmaster Tom ook wat werk. Hij heeft al
aardig wat sites onder zijn beheer, dus alle hulp is welkom.
Zie: http://www.facebook.com/home.php?#!/ProyekKampungLoco

Dit was weer het laatste nieuws. We houden jullie op de hoogte!!

 

Aanmelden nieuwsbrief

Om u aan te melden voor de nieuwsbrief stuurt u een e-mail met alleen uw naam en e-mail adres naar marijkejoep@yahoo.com