Proyek Kampung Loco

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Mei-juni 2009 Wim, Joyce, Roy, Adrie, Sidney en Lesley

In mei - juni 2009 hebben Wim, Joyce, Roy, Adrie, Sidney en Lesley Indonesie bezocht, waarbij ze uiteraard ook in Lombok, Kampung Loco hebben bezocht. 

Na aankomst op Lombok en geinstalleerd te zijn in Graha zijn we de boel weer een beetje gaan verkennen. We begonnen met een strand wandeling . Iedereen praat tegen je en het was meteen raak want Ady herkende ons meteen.Daarna maakten voor het eerst kennis met de ouders van Yunus bij hun toko. Dat was heel leuk en de jongste zoon moest meteen laten zien dat hij kon surven en gaat binnenkort meedoen aan een wedstrijd. Na de koffie verder gelopen en over de weg terug.

Later de kampung in en spraken met  Ady-Bung-Cuk en Eful af om s,avonds bij Graha restaurant gezamelijk wat te drinken en kon ik meteen de laptop overhandigen. Ik zei erbij dat ik de accu leeg had gemaakt vanwege het gewicht maar de clou ontging ze. Veel gepraat en lol getrapt bij een lekker sapje. Tegelijk afgesproken om ijsjes te geven op zondag (gesponsord door NN ) Ook hebben we Siti ontmoet en hebben haar en haar vriendin gevraagd of ze wilden komen zwemmen, nou dat ging erin als koek. Wat hebben ze genoten, geweldig.

De vrijdag bij het ontbijt zagen we Yunus en  Joyce kon meteen goed met hem babbelen, we vroegen of hij mee wilde eten en dat deed hij graag. Het was van korte duur want zijn vader vroeg of hij naar de toko kwam om te helpen. We spraken af om zaterdag met hem en Siti naar Mataram mall te gaan om het een en ander aan te schaffen voor school. Je zult begrijpen dat dat erg werd gewaardeerd door beiden .

Zondag gingen we zoals afgesproken met Eful naar de ijsfabriek maar dat viel vies tegen. Om een lang verhaal kort te maken het volgende. We hebben 4 of 5 fabrieken bezocht en eindigden bij de eerste om met 7 grote bakken ijs terug te keren. Dit moest snel gebeuren vanwege de warmte en je kunt het wel raden ,de kids kregen bijna geen ijs maar een milkshake, plus een zonnehoed. Toch was dit een geweldige happening waarvan de nodige foto,s gemaakt zijn. De maandag daarop gingen we wat toeren en kwamen op een achteraf pasar waar we 20 kilo appels kochten (ong. 140 st.) iedereen zal begrijpen dat dit weer een waar feest was voor de kinderen en sommige ouders.Wat kun je met een kleine geste toch lachende gezichtjes toveren, in een woord , geweldig !!

Wij begrijpen tedege dat dit voor veel andere bezoekers heel moeilijk word, maar we kunnen de sponsoren van dit alles ook niet teleurstellen. Volgende keer zal het voor ons ook anders verlopen omdat we dan bewust met lege handen komen om gewenning tegen te gaan, dan wordt het voor anderen ook makkelijker om een kijkje te gaan nemen aldaar.

Tevens uiteraard de bemo bekeken en ook foto,s gemaakt van alle kasboeken omdat ik dat had beloofd aan de mensen van Eetcafe den Engel. Enkele dagen later hebben we nog 1 keer met de 4 mannen wat gedronken in het restaurant van Graha en tevens afscheid genomen omdat we de woensdag met Roy-Adrie en de kids zouden vertrekken naar Bali met de Perama.

Kortom: Het was zeer de moeite waard en over 2 jaar komen wij terug maar dan met onze kinderen en kleinkinderen.

Wim en Joyce, Roy en Adrie ,Sidney en Lesley.